Intrusion Detection System (IDS)

De hoeveelheid en complexiteit van hack–pogingen, datalekken, virusuitbraken, denial-of-services of andere cyberaanvallen groeien exceptioneel. Door het gebruik van een Intrusion Detection System (IDS) word een cyberaanval tijdig gedetecteerd en dit is essentieel om direct op bedreigingen te anticiperen en te acteren.

Met het Fox-IT Intrusion Detection System inspecteert Fox-IT het netwerkverkeer op verdachte activiteiten die tot schade kunnen leiden. Zodra bij Fox-IT het alarm afgaat, op basis van tal van indicatoren, maken de medewerkers een totaalanalyse. Vaak al binnen enkele minuten zijn wij op de hoogte gebracht van de dreiging met een advies, zodat er direct maatregelen getroffen worden.

Bij alle gegenereerde alarmen door het Intrusion Detection System verifieert een analist van Fox-IT of er daadwerkelijk sprake is van een aanval. Bij een zogenoemde false positive zal het systeem worden bijgesteld, zodat deze melding in de toekomst niet weer voorkomt.

Intelligence

Een belangrijk onderdeel is de effectiviteit van ProtACT Managed Security Monitoring en de rol van de Fox-IT Intelligence afdeling. Deze afdeling verzamelt op het internet informatie over mogelijke bedreigingen voor opdrachtgevers. Specialisten houden de digitale onderwereld nauwlettend in de gaten en laten bijvoorbeeld gecontroleerd systemen besmetten om te onderzoeken hoe specifieke malware werkt en hoe de aanwezigheid daarvan in infrastructuren is te detecteren. Deze kennis wordt vervolgens geïmplementeerd in ProtACT voor de realtime detectie bij en voor opdrachtgevers van Fox-IT.

Onafhankelijkheid

Het goed monitoren van netwerken is een tijdrovende klus voor specialisten en vereist speciale software met aanvullende intelligence diensten. Wij hebben bewust gekozen voor een additionele service die wij in samenwerking met Fox-IT als volledig onafhankelijke en gespecialiseerde partij aanbieden. Fox-IT beoordeelt beveiligingsincidenten onafhankelijk op de feiten.

Meer informatie?

Neem contact met ons op voor meer informatie over Intrusion Detection System of voor een vrijblijvende demonstratie.

Meer informatie over Intrusion Detection System?

Neem contact met ons op voor meer informatie of voor een vrijblijvende demonstratie.

 088 – 42 42 208

Jurgen Voogd
Jurgen VoogdNines Security Officer
Joost Bijl
Joost BijlFox-IT Productmanager