Online Backup

Met onze zakelijke Online Backup service worden dagelijks volledige backups van al uw bedrijfskritische data gemaakt. Data wordt volledig versleuteld en beveiligd verstuurd naar een datacenter in Nederland. Tijdens de eenvoudige installatie van de Online Backup service wordt een unieke encryptiesleutel aangemaakt, waarmee de backup is versleuteld en beveiligd wordt verstuurd.

In een gebruikersvriendelijke web-based interface wordt realtime inzicht gegeven in de status van de backup en is het maken van een backup of restore eenvoudig instelbaar. Daarnaast zijn er verschillende notificatie mogelijkheden instelbaar, zodat een bericht per mail verstuurd wordt wanneer bijvoorbeeld een backup succesvol is voltooid.

De Online Backup service is beschikbaar voor alle besturingssystemen (Windows, Linux en Mac) en heeft integratie mogelijkheden met System State, Network Shares, Exchange, SQL Server, VMWare en Oracle. De Online Backup service is gebaseerd op de wereldwijde backup industriestandaard van onze partner IASO (onderdeel van GFI).

Geavanceerde technologie

Alle bestanden worden door deduplicatie technologie inhoudelijk gecontroleerd, zodat dubbele bestanden en data maar een keer worden opgeslagen. Hiermee wordt de omvang van de backup aanzienlijk verminderd en samen met de compressie technologie wordt de gehele backup tot een minimum verkleind. De internetverbinding wordt hierdoor ontlast en het versturen van de backup gaat vele malen sneller.

Eenvoudige restore

In geval van een calamiteit kunnen bestanden eenvoudig via het dashboard worden teruggezet. Standaard worden backups 7 dagen bewaard en op verzoek kan dit worden aangepast naar 30, 90 of 365 dagen.

IASO Online Backup